Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Voedselbankactie NH Radio groot succes: "Pallets met voedsel onderweg"

7 april 2020, 21.19 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Door de coronacrisis krijgen tal van voedselbanken stukken minder eten aangeleverd. Totdat een luisteraar van NH Radio een bijzonder idee had voor een verjaardagscadeau. 

NH Radio

Caroline van Warmerdam kon haar verjaardag dit jaar niet vieren vanwege de coronamaatregelen. Ze bedacht daarom een bijzondere actie. "Haar vrienden en familie hoefden haar geen cadeautje te geven. Daarentegen vroeg ze om een donatie voor een box met houdbaar eten", vertelt NH Radio-presentatrice June Hoogcarspel. "De Noord-Hollandse supermarkt Deen biedt deze boxen aan, bij elke donatie van vijf euro gaat er zo’n box naar de voedselbank."

"Nu ik thuis ben, houd ik toch geld over"

Een Donateur

Caroline vroeg in het radioprogramma June tot 12 aandacht voor deze actie waarop June besloot het idee vleugels te geven. "Al snel kwamen er dagelijks zoveel appjes en telefoontjes binnen dat er een belteam van collega's samengesteld werd omdat de redactie van June de drukte niet meer aankon. Honderden luisteraars en kijkers hebben geld overgemaakt om de actie te ondersteunen", vertelt June enthousiast. 

Bijzondere verhalen

Alle luisteraars van het progamma die iets wilden doneren, werden persoonlijk te woord gestaan door het belteam. Hierdoor kwamen er naast donaties ook mooie verhalen binnen. "Ik kan mijn verjaardag niet vieren dus daarom maak ik 50 euro over", vertelde een donateur.  "Nu ik thuis ben houd ik geld over en dat wil ik graag overmaken aan de klanten van de voedselbank", liet een andere donateur weten. 

Dankbaar

In totaal hebben de luisteraars van NH Radio 3500 euro gedoneerd. Met het geld van initiatiefnemer Caroline en van supermarkt Deen komt het totaalbedrag daarmee op bijna 13.600 euro. "Ik ben zo dankbaar dat zelfs in moeilijke tijden als deze, onze luisteraars massaal in actie komen voor een ander", laat June weten. "Het is zo bijzonder om samen met een luisteraar, die ik nog nooit heb gezien, op te trekken. Deze oproep was een lichtpuntje in een lastige tijd. Ze zijn er nog de lichtpuntjes! Gelukkig", besluit ze.

Alle voedselbanken in Noord-Holland zullen deze week pallets met houdbaar voedsel aangeleverd krijgen. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier