Ga naar Content

Bergen akkoord met betaalbare woningbouw BSV-velden: "Geen plaats voor luxe villa’s"

BERGEN - De gemeente Bergen en gebiedsontwikkelaar Sweco gaan akkoord met de plannen voor realisatie van een groot aantal betaalbare woningen in Bergen. De woningbouwplannen worden uitgevoerd op de velden van de voormalige voetbalvereniging BSV. 

Wethouder Klaas Valkering, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Wonen - Foto: NH Nieuws

Wethouder Klaas Valkering: “Dit is goed nieuws voor de inwoners van onze gemeente. Velen van hen wachten lang op een betaalbare woning. Daarom is het belangrijk dat we op de BSV-velden snel voldoende betaalbare en bereikbare woningen bouwen. Deze overeenkomst is daarin een eerste stap.”

"Het ontbreekt aan sociale huur- en koopwoningen en woningen in de zogenaamde middenhuur"

Klaas valkering, wethouder

Luxe villa’s

Volgens Valkering is er op de locatie voor luxe villa’s geen plaats. “Bergen heeft er daar meer dan genoeg van. Wat op dit moment vooral ontbreekt zijn sociale huur- en koopwoningen en zogenaamde ‘middenhuurwoningen' voor mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning."

Vijftig procent van de woningen zal bestaan uit sociale huurwoningen, van de overige woningen bestaat vijfentwintig procent uit middenhuurwoningen en de andere helft uit relatief goedkope koopwoningen.

Meer woningen

In 2018 gaf de gemeenteraad het college de opdracht meer woningen toe te voegen aan het plan. Zij vonden het eerder ingetekende aantal van 88 woningen namelijk onvoldoende. Het definitieve aantal woningen komt uiteindelijk rond oktober, na de participatie rond het bestemmingsplan, vast te staan.