Ga naar Content
Sport

Boodschappenpakket voor AZ-fans in risicogroep: "Een hart onder de riem"

7 april 2020, 11.39 uur · Aangepast 7 april 2020, 18.35 uur
Door: Redactie · Foto: Ed van de Pol/AZ Media

ALKMAAR - AZ en supermarkt Vomar hebben vanochtend ruim 700 boodschappenpakketten uitgedeeld aan seizoenskaarthouders in de corona-risicogroep. Onder hen is Jan Keesen (73), al jaren trouw supporter. "Dit is echt een mooie opkikker."

Jan mist geen enkele thuiswedstrijd van de Alkmaarse club. Hij baalt dan ook flink dat het coronavirus de voetbalwereld heeft platgelegd. "Het was al zo'n rotjaar voor de club, en dan ook nog dit. Ik mis het wel, dat ik nu niet naar de wedstrijden kan."

AZ-bezorgers

Om hem en vele anderen een hart onder de riem te steken, sloegen AZ en Vomar de handen ineen. Ze stelden een boodschappenpakket samen en deelden die uit aan de risicogroep, de 70-plussers. Onder de bezorgers waren AZ-spelers Teun Koopmeiners, Marco Bizot, Ron Vlaar, Dani de Wit en Ferdi Druijf.

Tekst gaat door onder foto's

"Het is een moeilijke tijd, maar AZ heeft hard gewerkt om zo'n pakket samen te stellen"

jan keesen, az-fan

"Het coronavirus houdt ons allemaal dagelijks bezig, zeker ook de ouderen in onze samenleving die in de risicogroep vallen", zegt algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn. "Daarom wilden we, samen met Vomar, onze seizoenkaarthouders van 70 jaar en ouder een hart onder de riem steken met deze paaspakketten."

Jan is er in ieder geval erg blij mee. "Er zit ook echt van alles in. Eten, chips, drinken, jam, een AZ-sjaal en een minibal. Het is een moeilijke tijd, voor ons allemaal, maar ze hebben hard gewerkt om zo'n pakket samen te stellen. Hartstikke mooi dit!"

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier