Noord-Holland

NL
V

De Peiling: Wielrenners en motorrijders niet overal welkom in paasweekend

7 april 2020, 11.18 uur · Aangepast 7 april 2020, 12.50 uur · Door Redactie

Toeristische plekken, sommige dijken en kleine landweggetjes worden komend paasweekend afgesloten voor wielrenners en motorrijders. Veiligheidsregio's zijn klaar met de overlast die ze veroorzaken. Wat vind jij daarvan?

ANP

Te druk
Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren. Wie rustig in het zonnetje in de tuin zat, kon vooral de hele zondag het geluid van motoren horen. De motorrijders zouden zich niet allemaal aan de regels tegen de verspreiden van het coronavirus houden. Ze reden soms in grote groepen en verzamelden zich met meer dan drie mensen voor een tochtje.

Wielrenners
Ook over wielrenners werd afgelopen weekend geklaagd. Wandelaars in de duinen schrokken van groepen wielrenners die je niet hoort aankomen en die op hoge snelheid op smalle paden langsrijden. Vorig jaar deed de fietsersbond al een oproep aan de wielrenners om meer rekening te houden met voetgangers en het overige verkeer.

Maatregelen
Toeristische plekken en kleine landweggetjes kunnen komend weekeinde afgesloten worden voor motorrijders en wielerclubs. Dit hebben de veiligheidsregio's gezamenlijk afgesproken. Dat moet wandelaars de kans geven het komende paasweekend van het mooie weer te genieten.

Wat vind jij?
Stoor jij je wel eens aan motorrijders of wielrenners? Of ga je zelf op twee wielen de weg op en is het juist reuze jammer dat je nu niet meer welkom bent op de mooiste plekjes?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].