Ga naar Content

Monique viert haar 50ste verjaardag met de hele straat, maar dan wel op 1,5 meter afstand

PURMEREND - Toch nog feest voor de 50-jarige Monique van Liempt uit Purmerend. Door de coronamaatregelen leek haar verjaardag stil en alleen op de bank te eindigen. Maar dat laten haar zoon en buren niet gebeuren. Stipt om 18.00 wordt Monique door de hele straat toegezongen.

Toch nog feest voor Monique - NH Nieuws

Alle bewoners van de Brahmsstraat staan in hun deuropening met een flesje of een glaasje, en zingen een verjaardagslied voor de kersverse Sarah. "Dankjulliewel!", roept Monique vanuit haar voortuin.

Hoewel het feest is, blijft iedereen op afstand. Zoon Marciano loopt rond met bordjes taart en laat ze op de stoepjes van de buren achter. Hij heeft het allemaal in het geheim geregeld. Vorige week heeft hij bij alle buren een briefje door de bus gegooid. “Hij krijgt straks klappen, ook al is hij groter”, lacht Monique. 

Uiteindelijk komt zelfs de politie kijken of het wel allemaal goed gaat in de straat, al kunnen die snel weer retour. Iedereen in de straat houdt zich braaf aan de voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier