Ga naar Content

Rode T-shirts als steun voor het Langedijker verenigingsleven

HEERHUGOWAARD/OUDKARSPEL - Een financiële tegemoetkoming én een positief signaal. Dat geeft de stichting Lief Langedijk af aan het verenigingsleven. Door de verkoop van speciale T-shirts wil de stichting geld een noodfonds vullen waarop clubs in moeilijkheden een beroep kunnen doen.

Foto:

Maandag zijn de eerste van de in totaal tweeduizend shirts bedrukt. Ze zijn speciaal ontworpen bij SMP SportsCare in Heerhugowaard. Ondernemer Jan Kramer kwam met Lief Langedijk op het idee om tijdens deze coronacrisis een shirt te maken. "Het verenigingsleven is niet alleen voor mijn bedrijf heel belangrijk, maar is -denk ik- voor alles en iedereen heel belangrijk", aldus Kramer.

"Het verenigingsleven is voor alles en iedereen heel belangrijk"

Jan Kramer, ondernemer

Marieke Neesen, secretaris van de stichting Lief Langedijk, overhandigde maandagmiddag bij TV Tulp in Oudkarspel de eerste shirts aan de wethouders Reijven en Nieuwenhuizen. De stichting neemt er zelf tweehonderd af en geeft die weg aan mensen die weinig te besteden hebben.

Tekst gaat verder onder de video

T-shirts voor het Langedijker verenigingsleven - NH Nieuws/Edward Dekker

De shirts zijn vanaf donderdag op diverse plaatsen in Langedijk te koop. Ze kosten tien euro per stuk. Na afrek van de kosten blijft er vier euro per shirt over voor het noodfonds dat Lief Langedijk beheert. Alle soorten verenigingen die het financieel zwaar hebben, kunnen er een beroep op doen.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier