Ga naar Content
Haarlem

Rustige eerste lentedag in regio Haarlem: "Er zitten ook voordelen aan deze situatie"

5 april 2020, 17.25 uur
Door: Redactie · Foto: NH

OVERVEEN - Met de eerste warme lentedag in het vooruitzicht, was het spannend of iedereen zich wel aan de adviezen en regels zou houden in verband met de corona-crisis. Maar dat lijkt in de regio Haarlem zeker het geval te zijn. Zowel op het strand, in de duinen als op het water bleef het relatief rustig vandaag. 

In de duinen bij 't Wed in Overveen is het op een normale zondagochtend in april afgeladen vol met fietsers, hardlopers en gezinnen. Maar vandaag niet. Er waren wel wat sporters en families in het natuurgebied te vinden, maar niet heel veel. 

Een aantal van hen genoot zichtbaar van de rust. "Zeker, dat is heerlijk", vertelt een hardloper. "Ik woon hier in de buurt en 't is heerlijk als het dan ineens zo rustig is. Er zitten ook voordelen aan deze situatie."

Boswachter Imreel van der Sloot van PWN was vandaag aan het werk bij 't Wed en zag dat de bezoekers zich goed houden aan de adviezen. "Ik heb niet hoeven ingrijpen. We zien dat mensen zich bewust zijn van elkaar en goed afstand houden."

rustige lentedag bij het Wed in Overveen - NH Nieuws

De boswachter wil nog wel benadrukken, dat ze vanuit PWN de mensen toch oproepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. 

Ook de stranden bij Bloemendaal en Zandvoort waren zo goed als leeg vandaag. Door de afgesloten parkeerplaatsen was het praktisch onmogelijk om er dichtbij te parkeren. Daarnaast werden automobilisten bij de ingang van Zandvoort tegen gehouden door verkeersregelaars. 

Haarlem

Ook in de stad leek de boodschap van zoveel mogelijk thuisblijven, begrepen door de meeste mensen. Op het water voeren wat bootjes en in de stadsparken waren wel wat mensen te vinden, maar er werd zichtbaar afstand gehouden door de meesten. 

rustige lentedag in regio haarlem - NH Nieuws