Ga naar Content

Buitenbingo vanaf het balkon: "Eindelijk weer iets positiefs in ons leven"

ZUID-SCHARWOUDE - De bewoners van wooncentrum Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude konden zaterdag eindelijk weer eens bingo spelen. Organisator Tim Bruin zorgt er met een heuse buitenbingo voor dat bewoners vanaf hun eigen balkon mee kunnen doen.  

Seniorenbingo bij zorgcentrum Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude - NH Nieuws / Stephan Brandhorst

Nummer 26! zegt de presentator door zijn microfoon. Via een groot scherm konden alle tachtig bewoners vanaf hun eigen balkon meespelen. Voor de bewoners van de achterkant van het gebouw was een plekje op de parkeerplaats geregeld. "Lekker in het zonnetje, wat wil je nog meer? Meent een bewoonster van het wooncentrum. "We houden evengoed die anderhalve meter afstand, daar was ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor."

We dachten dat we iets terug moesten doen voor de ouderen in de regio. Voor hen hebben we een grote buitenbingo georganiseerd", vertelt organisator Tim Bruin, die zaterdagmiddag op een zonovergoten dag liefst tachtig bewoners zag meespelen. "Het begon toen ik een aantal weken geleden voor mijn werk een oudere man bezocht. Hij was best eenzaam en toen dacht ik dat we iets moesten gaan organiseren. Binnen een week hebben we het geregeld."

Foto:

Vrees voor een hoop bezoekers

Uit angst voor grote belangstelling en een hoop bezoekers moest de locatie geheim blijven.  "Vanwege de veiligheidseisen wilden we hier niet teveel mensen hebben. We kregen wel wat voorbijgangers, maar die houdt je nooit tegen." Om het grote aantal bezoekers te voorkomen is besloten de bingo ook live op Facebook te streamen. 

Veel deelnemers waren na afloop razend enthousiast over het initiatief. De bewoners hebben anderhalf uur lang in de zon gezeten en fanatiek bingo gespeeld. Daarnaast konden zij ook genieten van live muziek. Veel mensen gaven aan 'eindelijk weer iets positiefs' in hun leven te hebben.

Lees ook