Sport

Geen play-offs voor junioren KZ: “Het was een unieke kans”

4 april 2020, 17.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

KOOG AAN DE ZAAN - Zaterdag 4 april is de dag waar korfbalminnend Nederland reikhalzend naar uitkeek: dé finale in Ahoy. Net als alle andere evenementen kon ook de finale niet doorgaan. Extra pijnlijk voor de A1 van Koog Zaandijk: de junioren hadden zich geplaatst voor de play-offs en verheugden stiekem zich al op het spelen voor ruim 10.000 man.

Pro Shots/Peter van Gogh
Pro Shots/Peter van Gogh

“Het zag er allemaal goed uit”, vertelt trainer en korfbalicoon Tim Bakker aan NH Sport. “Vorig jaar speelden we een klasse lager. Toen hebben we het prima gedaan, we werden kampioen in de zaal. We hebben op dat moment de doelstelling uitgesproken om met deze ploeg de play-offs te halen.” Ook dat ging voortreffelijk: de Zaankanters wonnen alles in de veldcompetitie en verloren in de zaal slechts één keer punten tegen PKC. Met Fortuna stond KZ bovenaan, met daaronder een groot gat. De play-offs waren dus al gehaald. De beste juniorenploegen spelen volgens traditie eerst hun finale voordat de senioren aantreden.

Tekst loopt door onder de foto

Pro Shots
Pro Shots

Bakker (hierboven op de foto): “Je weet dat de echte wedstrijden beginnen met de play-offs. We moesten nog één wedstrijd spelen tegen Fortuna, maar we wisten niet of het wel door zou gaan.” Omdat Bakker niet wist wat de korfbalbond KNKV zou besluiten, werd de training gestart. “Tijdens die training hoorden we dat alles afgelast zou worden. Toen hebben we nog wat geschoten en was het klaar.”

Unieke kans

Het niet kunnen spelen van de play-offs is een grote teleurstelling voor de jonge groep. Voor vijf spelers uit het team was het door hun leeftijd nog de enige kans om in de juniorenklasse een finale mee te maken. “Een unieke kans. Het is een hele gekke gewaarwording. We trainen veel, laten er veel voor. En dan is het opeens weg. We snappen de maatregelen allemaal, maar het is wel pijnlijk.”

Quote

"Ik vind het vooral vervelend voor die gasten. Ze hebben er zo hard voor gewerkt"

kz a1-trainer tim bakker

De KNKV komt over twee dagen met meer informatie over het vervolg van de competities. Bakker kan alleen nog maar gissen naar een oplossing voor de play-offs en de finale: “Na de zomer zou je het kunnen doen, zonder publiek is misschien nog een optie. Ik vind het vooral vervelend voor die gasten. Ze hebben er zo hard voor gewerkt, ze hadden het verdiend om die finale te spelen.”

Whatsapp