Alkmaar

Alkmaars oud-Hollands snoepwinkeltje start actie voor zorgpersoneel

6 april 2020, 10.25 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - Zakken met oud-Hollands snoep voor het zorgpersoneel. Ondernemer Kees Klaassen uit Alkmaar zette een actie op om de harde werkers een hart onder de riem te steken. Dat terwijl hij zelf momenteel ook een zware tijd meemaakt, omdat zijn eigen winkel moest sluiten. "Ze hebben het zwaar, dus het is heel fijn als we ze blij kunnen maken", zegt hij.

"Er kwamen wat bestellingen binnen van mensen die ons een warm hart toedragen via onze webshop. Toen bleek ook dat er veel besteld werd voor mensen in de zorg. Dat vond ik een leuk initiatief. Verschillende mensen zeiden tegen mij: daar moet je een actie voor opzetten", vertelt Kees.

En zo geschiedde. Op zijn webshop kun je nu, tegen kostprijs, een snoepzak kopen. Kees zal deze bij het zorgpersoneel langs gaan brengen. Uiteraard volgens de RIVM-voorschriften, zegt hij. "En we zullen er ook een vlog van maken, zodat jullie het kunnen zien", zegt hij.

Vandaag gaan er zakken naar ziekenhuizen in Alkmaar, Den Helder en Hoorn. "We krijgen al leuke reacties en foto's doorgestuurd en dat is ontzettend leuk," zegt hij. Kees hoopt dat het niet bij een paar snoepzakken blijft. "Het mooiste is natuurlijk als iedere Noord-Hollander een snoepzak koopt. Dat er duizenden zakken worden gebracht naar iedereen die in de zorg werkt", vertelt hij stralend.

Hard geraakt
Kees Klaassen werd persoonlijk hard getroffen door coronacrisis. Als zanger van de Flair band heeft hij nu geen optredens meer. Ook zijn werk als beveiliger ligt stil. En zijn oud-Hollandse snoepwinkel in Alkmaar, zijn lust en zijn leven, heeft hij moeten sluiten omdat er niemand meer kwam. "Als Inde Soete Suyckerbol zou wegvallen zou ik mijn werk nog hebben, maar mijn passie ben ik kwijt", aldus Kees. 

Quote

"Ik wil er niets commercieels van maken, maar naamsbekendheid is welkom"

Kees Klaassen

De ondernemer heeft het momenteel zwaar, de verliezen zijn groot. "De schade die we nu oplopen is enorm. Enkele tienduizenden euro's vallen er weg. Kees hoopt dat de actie aanslaat. "Ik wil er niets commercieels van maken, maar ik hoop dat het zorgt voor wat naamsbekendheid. Hopelijk kunnen we dan een beetje inlopen op de verliezen en is het voldoende," zegt hij. "Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik in de winkel kan blijven staan. Het stroomt door mijn bloed, dat is het.

Alkmaarder Kees Klaassen van oud-Hollands snoepwinkeltje start actie voor zorgpersoneel - NH Nieuws

Whatsapp