Ga naar Content

Handbalster Van der Vliet kan van hobby beroep maken in Denemarken

ZAANSTAD - Handbalster Nikita van der Vliet speelt vanaf komend seizoen bij het Deense Nykøbing Falster Håndboldklub. De Zaanse vertrekt na 11 jaar bij VOC Amsterdam.

Foto: Nikita van der Vliet

Van der Vliet vond dat ze klaar was voor een avontuur in het buitenland. "Ik zei al een tijdje dat ik een plek in Denemarken wilde vinden om te handballen. Ik heb bij een aantal clubs in Denemarken en Duitsland meegetraind om te kijken of mijn gedachten klopte. Ik denk dat ik mijn talent beter kan ontwikkelen in Denemarken. Uiteindelijk kwam deze kans en ik vond dat ik die moest grijpen."

Deense competitie

Het is vooral de competitie die haar aanspreekt. "In Nederland heb je een top vier met goede clubs. In Denemarken kan een club die dit seizoen tiende staat, volgend jaar kampioen worden. Die uitdaging vind ik erg leuk en ik wil daar graag onderdeel van worden."

"De uitdaging is erg leuk en ik wil daar graag onderdeel van worden"

NIKITA VAN DER VLIET

Meetrainen

De handbalster was afgelopen zomer op bezoek in Denemarken bij haar goede vriendin Dione Housheer. "Zij handbalt ook bij deze club. Ik mocht van haar trainer meetrainen en ik heb met hem gesproken. Daarna heb ik er een tijdje niets meer van gehoord, totdat ze mij op een gegeven moment benaderde. We hebben toen gekeken wat de mogelijkheden waren. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Nu moet ik nog veel voor het handbal laten", vervolgt Van der Vliet. "Daarnaast moet ik zelf voor de HandbalAcademie in Arnhem betalen waar ik woon. Mijn ouders helpen hard om mijn droom waar te maken. Het is fijn om na vier jaar op de academie van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken", besluit Van der Vliet. 

In 2018 speelde Van der Vliet mee tijdens een oefenwedstrijd tegen Angola in aanloop naar het EK.

Foto: ANP/Piroschka van de Wouw