Ga naar Content

Onderneemster Feline Duin (8) verkoopt kakelverse eieren in Oostzaan

OOSTZAAN - Wat doe je als je van dieren houdt en een zakcentje wil bijverdienen? Dan ga je eieren van je buurman verkopen, dacht kleine onderneemster Feline Duin. Haar buurman vond dit een goed idee en Feline mocht aan de slag. Nu, zo’n twee maanden verder, is ze dagelijks bezig op de boerderij. Feline: “Het is gewoon leuk!”

Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Door de coronacrisis moet ze elke dag thuis met haar schoolwerk aan de slag, maar dit is voor Feline eigenlijk wel goed nieuws. Feline: “Ik doe mijn schoolwerk in de ochtend en in de middag ga ik naar de boerderij.” Ze is gek op alle dieren, want op haar werkplek showt ze vol trots de pasgeboren lammetjes en andere loslopende beesten.

Duizend 'kippies en hanen'

De eieren verkoopt Feline voor twintig cent per stuk aan de buren. Buurvrouw Merel Kan van de Orkaan schreef hier al eerder over, nadat Feline langskwam met haar eieren en deze aan haar verkocht.

Feline houdt de broedende kippen goed in de gaten. Als de eieren over het hoofd gezien worden, dan gaan ze rotten, stinken en worden ze groen. Feline: “Dan komen er misschien wel duizend kippies en hanen."

Die kippies vindt Feline stiekem wel heel leuk. De kleine onderneemster heeft er een paar mee naar huis genomen. Ze neemt het verzorgen van de kippen net zo serieus als het verkopen van de eieren.

200403_EIEREN - NH Nieuws

Lees ook