Ga naar Content

Verwachte drukte bij Beverwijkse hobbywinkels blijft uit: "Doelgroep komt niet meer"

IJMOND - Door een overvloed aan vrije tijd zijn puzzels, boeken en fitness-artikelen op sommige plekken niet aan te slepen. Veel grotere ketens als de Intertoys en de Readshop profiteren daarvan, maar die coronadrukte blijft uit bij twee kleinere hobbywinkels in Beverwijk uit. Hun veelal oudere klanten durven het tripje niet meer te maken. 

Foto: Adobe Stock / Google Streetview

Bij Brouwer Naaimachine en Hobbycentrum, in de binnenstad van Beverwijk, loopt het de laatste tijd zeker geen storm. "Het loopt redelijk, maar we draaien geen extra omzet", aldus de eigenaar. "Je zou dat misschien verwachten doordat mensen meer tijd hebben voor hobby's, maar veel mensen winkelen nu gewoonweg niet."

Anderhalve meter afstand

Ook is het door de regelgeving lastig bij het helpen van klanten. "Als iemand een naaimachine wil kopen, wil je toch even laten zien hoe die werkt. Maar op anderhalve meter afstand is dat toch een beetje ingewikkeld."

Bij De Hobby Boet aan het Hilbersplein lopen ze tegen dezelfde problemen aan. Hun grootste doelgroep komt niet of amper. "Wij richten ons voornamelijk op 3D-kaarten maken, iets wat voornamelijk populair is bij ouderen. We merken echt dat zij het uitstapje niet durven te maken. En we hebben wel een webshop, maar vaak weten ze niet goed hoe dat werkt."

'Hoofd boven water'

De beide winkels kunnen tegen de verwachting in niet spreken van een stijgende lijn. "Maar goed, we houden het hoofd nog boven water, en dat is erg fijn."

Deze ondernemers profiteren wél van de coronacrisis: 

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier