Ga naar Content

AfhaalBieb wordt BezorgBieb, Westfriese Bibliotheken bezorgen boekenpakketten

WEST-FRIESLAND - Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan Westfriese Bibliotheken niet doorgaan met de eerder aangekondigde AfhaalBieb. Om er voor te zorgen dat er evengoed gelezen kan worden, is het initiatief omgedoopt tot BezorgBieb. Er kan nu een verrassingspakket besteld worden met vijf verschillende titels.

Foto: Westfriese Bibliotheken

Op deze manier kan iedereen weer lezen, want met name voor ouderen is het soms lastig om e-books om te gaan. Ouders kunnen het pakket bestellen voor hun kind, en daarbij aangeven op welk leesniveau het kind zit. De bibliotheek houdt waar mogelijk rekening met de wensen van de klanten.

Leden kunnen het verrassingspakket gratis bestellen op de website van de Westfriese Bibliotheken. De pakketten worden thuis bezorgd, in lijn met de coronamaatregelen.

Uitbreiding dienstverlening

Naast de BezorgBieb breidt Westfriese Bibliotheken haar dienstverlening zowel online als offline uit. De bibliotheken bieden hulp aan ouderen die digitale vragen hebben, ze bieden hulp aan iedereen die de Nederlandse taal wil leren of als iemand zich persoonlijk wil ontwikkelen.

In samenwerking met andere organisaties komen steeds meer online activiteiten beschikbaar zoals inspiratiesessies voor werkzoekenden. Daarnaast wordt binnenkort de landelijke app Thuisbieb beschikbaar gesteld, met gratis e-books voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheken.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier