Zaanstreek-Waterland

NL
V

Spreekuur van huisartsenpost Waterland in avond en weekend naar sporthal

2 april 2020, 17.14 uur · Door Redactie

PURMEREND - De spreekuren van de huisartsenpost in Waterland in de avonden en weekend zijn per direct verplaatst naar sporthal de Beuk in Purmerend. Zo maakt koepelorganisatie Huisartsen in Zaanstreek en Waterland vandaag bekend. 

Google Streetview

Het verplaatsen van de spreekuren is in overleg gedaan met het Dijklanderziekenhuis, waar de spreekuren normaal plaatsvinden. 

Door deze verplaatsing blijft er een optimale capaciteit beschikbaar voor de spoed huisartsenzorg in de avond en weekeinden. "Bij de huisartsenzorg is het nog niet heel druk. We kunnen het overzien. Maar we geven graag de ruimte aan het ziekenhuis", vertelt woordvoerder Erik Schoofs. 

'Eerst bellen'

Hij benadrukt mensen met gezondheidsproblemen die niet kunnen wachten tot dat de eigen huisarts weer beschikbaar is, niet op eigen houtje naar de sporthal te komen, maar eerst te bellen. "Het is belangrijk dat er een telefonische inschatting van de situatie wordt gedaan. Dan kan de speciaal opgeleide doktersassistent aan de telefoon goed aangeven wat een belangrijke vervolg stap is voor de zorg en waar en wanneer een patiënt eventueel gezien kan worden." 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier