Ga naar Content

Buiten Bingo voor Langedijker ouderen: "Bewoners kunnen vanaf hun balkon meespelen"

LANGEDIJK - Natuurlijk zit iedereen in tijden van corona min of meer verplicht binnen, maar dat geldt al helemaal voor ouderen. Om hen toch op een plezierige manier de zaterdag door te laten komen, organiseren LangedijkerUitje en LekkerLangedijk daarom een Grote Buiten Bingo. 

Foto: NH/ Matthijs Gemmink

"Zelf werk ik in het dagelijks leven ook met ouderen. Laatst kwam ik bij een oude man thuis en hij had twee weken geen bezoek ontvangen", vertelt Tim Bruin van LekkerLangedijk. "Hij was daarom dolblij dat ik even langskwam, omdat zijn wereld door het coronavirus op dit moment heel klein is."

Buiten Bingo 

Samen met Ruby Groen, eigenaar van LangedijkerUitje bedacht hij daarom het plan om een Bingo te gaan houden. "Aanvankelijk was het plan om de ouderen op de gang neer te zetten, maar dat kan door aanscherping van de regels niet meer. Daarom verplaatsen wij ons naar buiten", zegt Tim.

Nu staan de twee initiatiefnemers straks op het parkeerterrein van een van de verzorgingstehuizen in Langedijk, die niet bij naam genoemd mag worden om te voorkomen dat er mensen op het evenement afkomen. "De bewoners krijgen allemaal een Bingokaart en kunnen vanaf hun eigen balkon meespelen. Daarnaast wordt op de locatie een groot TV-scherm neergezet waarop de bewoners de Bingo kunnen volgen."

Livestream 

Ook aan de mensen thuis is gedacht. De Bingo zal namelijk live worden gestreamd op de Facebookpagina's van LangedijkerUitje en LekkerLangedijk. Gedurende de stream zullen twee kijkersvragen worden gesteld. "Mensen die thuis zitten, kunnen dan evengoed meespelen en kans maken op een leuke prijs." Ook komt er een optreden van de artiesten Henk Naber en Robbert van de Steenhoven. De presentatie is in handen van Maik den Iseger.

De Bingo zal plaatsvinden op zaterdag 4 april om 15:30 uur. De organisatie benadrukt nogmaals dat het absoluut niet de bedoeling is dat mensen van buitenaf naar het evenement komen. "De Bingo zal live worden gestreamd en ik hoop dat mensen dat veilig achter hun eigen computer gaan volgen."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier