Sport

NL
V

Telstar blij met gebaar van gemeente Velsen

2 april 2020, 14.18 uur · Aangepast 5 april 2020, 15.35 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Telstar is blij dat de club tijdelijk geen stadionhuur hoeft te betalen. De Velsenaren dienden met succes een verzoek in bij de gemeente om de huur vanwege de coronacrisis stop te zetten.

NH Sport / Rob Wanst

Telstar betaalt voor het bespelen en gebruik van sportpark Schoonenberg circa 110.000 euro per jaar. Door de crisis heeft de club geen inkomsten meer, maar de kosten lopen gewoon door. Voor commercieel directeur Steef Hammerstein aanleiding om bij de gemeente aan de bel te trekken.

Deze week heeft het college van B&W besloten om een positieve basishouding aan te nemen ten opzichte van alle aanvragen van ondernemers die gemeentelijk vastgoed huren en een verzoek tot uitstel van huurbetaling hebben aangevraagd. De formele berichtgeving over het besluit moet nog verstuurd worden naar de indieners van de verzoeken. Velsense ondernemers kunnen maximaal zes maanden uitstel krijgen voor het betalen van de gemeentelijke huur.

Hammerstein is blij met het gebaar van de gemeente. "Alle hulp is welkom. Het is geen besparing van de kosten, maar helpt wel om de liquiditeit op peil te houden".

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn