Noordkop & Texel

NL
V

Texelaar neemt oproep letterlijk en doneert 'emmertje vis' aan Ecomare

2 april 2020, 12.34 uur · Door Carina Gutker

TEXEL - Aangezien ook Ecomare door de coronacrisis gedwongen werd te sluiten, zit de zeehondenopvang zonder inkomsten. Daarom werd vorige week een oproep gedaan om te doneren voor een emmertje vis. Een Texelaar nam dit erg letterlijk en bracht dinsdag tientallen makrelen naar de opvang.

Ecomare

Axel Wetsteen had de makrelen in september zelf gevangen. Aanvankelijk was zijn bedoeling om de vis te roken, maar dat was er nog niet van gekomen. Ze lagen in zijn vriezer. Toen hij de oproep van Ecomare zag, besloot hij de vis aan zeehonden te schenken.

De dieren kregen gisteren een eerste portie makreel. Bij de ene zeehond ging het er slikkend in, terwijl de ander er niets van moest hebben. Ze zijn gewend aan haring en hoeven geen andere vis. Maar vooral de grijze zeehonden zijn gek op grote vissen, en dus ook op deze.

De oproep van Ecomare voor het figuurlijke emmertje vis was overigens niet alleen bedoeld om voedsel voor de dieren voor te kopen. Het geld wordt ook gebruikt om dierenartskosten, opvang van de dieren en onderhoud van de bassins van te betalen.

Bekijk hieronder de reactie van de zeehonden op de makreel:

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn