Start van hoofdcontent

MEDEMBLIK

nl

Kwikkelse brug in Medemblik afgesloten door ongeval met auto

2 april 2020, 09.00 uur · Aangepast 2 april 2020, 10.50 uur · Door Redactie

MEDEMBLIK - Er is vannacht rond 4.00 uur een auto tegen de Kwikkelse brug in Medemblik aangereden. De brug is (mogelijk) ontzet. Er wordt onderzocht hoe er zo snel mogelijk weer veilig over de brug gewandeld en gereden kan worden. De brug is nu afgesloten voor alle verkeer, zelfs voor voetgangers.

Foto: De Kwikkelsebrug in Medemblik. De brug is nu afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers. - Gemeente Medemblik

Een 17-jarige jongen meldde zich na het ongeval in het ziekenhuis met verwondingen. De politie vermoedt dat deze jongen de bestuurder van de auto is. "Het is nog niet duidelijk. Hij zal op een later moment worden verhoord maar of dat vandaag, morgen of overmorgen gebeurt, is nog niet bekend. Dit ook in verband met de coronamaatregelen", aldus politiewoordvoerder Wendy Boudewijn aan NH Nieuws.

Hoe het met de jongen gaat is nog onbekend. "Mijn collega's hebben wel met hem gepraat, maar dat zegt natuurlijk niet dat het allemaal helemaal goed gaat. Er kan altijd nog iets later gebeuren", aldus Boudewijn. 

Ook de brandweer moest erbij aan te pas komen vannacht.