Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Cabinepersoneel KLM met tijdelijk contract op straat

1 april 2020, 21.35 uur · Door Doron Sajet

KLM zal de contracten van tijdelijk cabinepersoneel niet verlengen. Dat meldt cabinevakbond VNC. KLM zou geen mogelijkheid zien om de contracten, die aflopen in de periode van 21 april tot en met 30 juni, te verlengen. 

Twee Embraers van KLM Cityhopper op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) had haar zinnen gezet op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, het nieuwe noodfonds van de overheid om werkgevers vast en tijdelijke personeel toch te kunnen doorbetalen. Maar volgens KLM is het noodfonds geen garantie om iedereen te kunnen behouden. Omdat er momenteel geen werk is voor het cabinepersoneel met een jaarcontract en daar op korte termijn ook geen zicht op is, ziet KLM geen andere optie dan geen verlenging meer aan te bieden.

Door de coronacrisis is het aantal vluchten en bestemmingen van KLM drastisch teruggebracht. Voorlopig vliegt KLM naar slechts 57 bestemmingen, waarvan sommige vluchten op de heenreis alleen vracht wordt meegenomen. Voor de crisis had KLM 171 bestemmingen. De aangepaste dienstregeling is zo'n 10 procent van het normale aantal vluchten. Voor veel vliegtuigen van KLM wordt de komende tijd een parkeerplek gezocht.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier