Zaanstreek-Waterland

NL
V

Gewichtheffen met flessen: docent Evertze wil leerlingen thuis laten sporten

2 april 2020, 06.30 uur · Aangepast 2 april 2020, 09.29 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Vanwege de corona-uitbraak gaan de scholen op z'n vroegst na de meivakantie weer open. Veel docenten moeten hun lessen daardoor noodgedwongen digitaal geven. Sportdocent Sander Evertze van het Regio College in Zaandam heeft daar zijn eigen creatieve draai aan gegeven. 

Sportdocent - NH Nieuws

Met allerlei verschillende objecten in zijn huis wil hij de tweedejaars Sport en Recreatie-studenten van het Regio College in Zaandam laten zien dat sporten eigenlijk overal mogelijk is. "Ik heb alle attributen van thuis gebruikt, in plaats van traditionele sportschoolattributen. We hebben geen gewichten tot onze beschikking maar bijvoorbeeld wel een eettafel, een zak aardappelen of een fles drinken", vertelt Evertze aan NH Nieuws. 

Met al deze verschillende attributen voert hij verschillende oefeningen uit en dat stuurt hij naar de leerlingen. Zijn leerlingen krijgen de opdracht ook zo'n video maken. Zo heeft één leerling een video gestuurd waarin hij lege dvd-hoesjes gebruikt als dominostenen. Daarmee wil hij z'n leerlingen laten zien dat thuiszitten niet saai hoeft te zijn. 

Verzorgingshuizen laten bewegen

Evertze hoopt uiteindelijk ook verzorgingshuizen aan het bewegen te krijgen. De leerlingen krijgen namelijk ook de opdracht om oefeningen te verzinnen vanuit de stoel, die makkelijk uitvoerbaar zijn voor ouderen. "We hebben op dit moment contact met twee verzorgingshuizen in Zaandam. Ik wil de filmpjes van de leerlingen met hen delen zodat zij op hun televisie kunnen zien wat ze moeten doen", aldus de sportdocent. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier