Ga naar Content
Haarlem

Orgelmuziek zorgt voor vertier bij Haarlemse ouderen: "Deze muziek is echt heerlijk"

1 april 2020, 14.53 uur · Aangepast 2 april 2020, 10.14 uur
Door: Redactie · Foto:

HAARLEM - Hoe kan je ouderen beter vermaken dan met een goed stukje muziek? En daarom heeft Stichting DOCK de hulp ingeroepen van orgeldraaier Henk van den Heuvel. Vandaag gaat hij langs verschillende plekken in Haarlem om de ouderen op te vrolijken met orgelmuziek. 

Draaiorgel verrast ouderen met optreden - NH Nieuws

"We moeten natuurlijk nu extra goed voor onze ouderen zorgen", zegt Suzanne van Rijn van Stiching DOCK. Deze welzijnsorganisatie is nu extra beducht op eenzamheid bij ouderen en dus wil ze samen met Stichting Present Haarlem en Cityshapers muzikaal vertier brengen. "Dit is wel het kleinste dat we kunnen doen natuurlijk. Ouderen kunnen wel wat vermaak gebruiken en hoe kun je dat beter doen dan met orgelmuziek?"

Herkenning maakt mensen blij 

Op de vraag waarom er is gekozen voor dit soort muziek moet ze lachen: "Nou, kijk. Misschien leggen mensen de link met gezellig buiten zijn en winkelen, daar hoor je namelijk deze muziek. We hopen dat deze herkenning de mensen blijk maakt." 

Lichtpuntje 

Een toegesnelde toeschouwer, staat al lekker te wiegen op de muziek: "Ik vind deze muziek echt heerlijk, En nee, het is toch helemaal niet te vroeg voor orgelmuziek. Er is namelijk toch helemaal niets te doen. Het is verschrikkelijk in deze tijd en iedereen klaagt steen en been. Dus ik ben blij met deze orgelmuziek. Het is echt een lichtpuntje." 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn