Start van hoofdcontent

LAREN

nl

Singer Laren wil expositie verlengen na inbraak en coronacrisis

1 april 2020, 11.40 uur · Door ANP

LAREN - De diefstal van een topstuk van Vincent van Gogh betekent niet het voortijdig einde van de expositie 'Spiegel van de ziel' in museum Singer Laren. Museumdirecteur Evert van Os wil de tentoonstelling graag met enkele weken verlengen zodra het museum na opheffing van de coronamaatregelen weer open kan. 

Foto: Slinger Laren - NH Nieuws

Het maandag gestolen werk 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' van Vincent van Gogh was een van de hoogtepunten van de expositie die tot 10 mei te zien zou zijn.

Van Os: "Als alle bruikleengevers eraan willen meewerken, hoop ik op een verlenging. We hadden veel bezoekers en er zijn veel mensen die de tentoonstelling alsnog willen zien, merkten we afgelopen twee weken toen het museum gesloten was. Het publiek heeft meer dan ooit behoefte aan reflectie. We willen er na de heropening nog een paar weken aan vastknopen."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!