Amsterdam

Dankzij zijn huiskamerstadion wereldberoemd in Amsterdam: Henk Winters overleden

31 maart 2020, 21.28 uur · Aangepast 1 april 2020, 12.38 uur · Door AT5

Whatsapp

AMSTERDAM - 'Henkie bedankt, Henkie bedankt.' In februari namen buurtgenoten nog op indrukwekkende wijze afscheid van Henk Winters uit Amsterdam Oud-West. Afgelopen vrijdag pleegde hij euthanasie nadat hij leed aan strottenhoofdkanker.

AT5
AT5

Henk was een meer dan geliefde bewoner van Amsterdam Oud-West. Hij toverde zijn woonkamer 25 jaar lang om tot mini-stadion bij wedstrijden van het Nederlands Elftal, inclusief tribunes. Zo'n vijftig man konden dan op schermen naar de wedstrijd kijken. Er was voetbal, er was muziek, er was feest.

Het maakte hem wereldberoemd in Oud-West.

Hoewel het stadion tien jaar geleden na klachten uit de buurt moest stoppen, bleef hij buitengewoon geliefd. Hij was een man die met plezier buiten de gebaande paden kon gaan.

Strottenhoofdkanker

Een tijd geleden werd bij hem strottenhoofdkanker geconstateerd. Uitbehandeld. Maar hij wilde niet te veel somberen. Hij organiseerde maar liefst drie afscheidsborrels in het verzorgingstehuis. 'Ik probeer er nog op een leuke manier een einde aan te maken', zei hij. 

Henk heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan Body Worlds, een tentoonstelling met echte lichamen en organen. Op dit moment is zijn lichaam onderweg naar Duitsland waar het geschikt gemaakt zal worden. Hij vond in een graf liggen 'niks voor hem'. 

Zijn dood is een gemis in de buurt. Maar zo zei Henk in februari: 'Ik wens iedereen na mijn dood nog heel veel plezier.'

In februari nam hij afscheid met drie borrels:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp