Ga naar Content

Tabor College d'Ampte gaat door met afstandsonderwijs: "Het was geen verrassing"

HOORN - Leerlingen hoeven de komende maand nog niet naar school, zo maakte premier Rutte vanavond bekend tijdens een persconferentie. "Dat was wel verwacht en dat betekent dat wij verder gaan met ons afstandsonderwijs", vertelt Stef Macke, directeur van Tabor College d'Ampte.

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

De school is al ruim twee weken dicht en leerlingen krijgen sindsdien les via een tablet. En dat zal de komende maand ook nog zo zijn. "Er zal niets veranderen ten opzichte van de huidige periode, dus we zullen ons afstandsonderwijs verder gaan vormgeven", vertelt Macke aan NH Nieuws.

Schoolexamens

Wat de nieuwe maatregelen precies betekenen voor de leerlingen in het examenjaar, is nog niet helemaal duidelijk. Eerder was al bekend gemaakt dat de centrale eindexamens niet doorgaan, maar scholen houden nog wel schoolexamens. "We gaan kijken hoe we de programma's van toetsen en de afsluiting van het examenjaar verder gaan aanpassen", vertelt de directeur van d'Ampte verder. 

Lees ook

Niet alle toetsen zijn namelijk geschikt voor afstandsonderwijs, zoals bepaalde schriftelijke toetsen en praktijkopdrachten. "Onze docenten zijn bezig om zo creatief mogelijk na te denken over waar de toetsen kunnen worden aangepast en waar niet."

"We zullen op een creatieve manier toch moeten zorgen dat we het onderwijs verzorgen en niet alleen dat, maar ook de ondersteuning van kinderen", vertelt Macke tot slot. 

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier