Ga naar Content

Twee mannenteams van VV Zaanstad spelen volgend jaar in topdivisie

ZAANSTAD Door de nieuwe opzet van de volleybalbond NevoBo speelt zowel het eerste als het tweede mannenteam van VV Zaanstad komend seizoen in de topdivisie.  

Foto: NH Sport

De Nederlandse volleybalbond Nevobo maakte vandaag bekend dat de nationale competitiepiramide wordt uitgebreid, nu het seizoen vanwege het coronavirus vervroegd is afgelopen. Om toch voor doorstroming te zorgen, komt er een poule bij in de topdivisie, het niveau onder de eredivisie.

Opmerkelijk hieraan is dus dat VV Zaanstad komend seizoen met twee teams in deze topdivisie gaat spelen. Wel wordt er dus gespeeld in twee poules. Het is nog even afwachten hoe die poule-indeling eruit gaat zien. 

De Nevobo besloot zo'n twee weken geleden al om het seizoen in alle klassen onder de eredivisie niet af te maken. Vorige week zondag werd ook de eredivisie voor beëindigd verklaard.

De bond vroeg de clubs om mee te denken over een alternatieve promotie-/degradatieregeling en kreeg daar duizenden reacties op. Het leidde tot de keuze om een extra poule in te voeren in de topdivisie, die door extra aanvulling vanuit de lagere divisies vanaf volgend seizoen uit twee poules van twaalf clubs bestaat. Uit de eredivisie degradeert zowel bij de mannen als de vrouwen één ploeg (Zaanstad en Alterno). Het mannen- en vrouwenteam van VCN promoveren naar de hoogste afdeling.

"Op basis van de reacties en voorstellen hebben we gezocht naar een oplossing waarbij we zoveel mogelijk de resultaten van het afgelopen seizoen mee konden nemen", zegt algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. "Samen met het bestuur en de bondsraad zijn we tot dit besluit gekomen. Iedereen is ervan doordrongen dat we in deze unieke situatie een beslissing moeten nemen en begrijpt dat iedere keuze voor- en nadelen kent. We denken hiermee de meest reële oplossing te hebben gekozen, die duidelijkheid verschaft richting het aankomende seizoen."