Ga naar Content

Opening Lelystad Airport verder uitgesteld vanwege coronacrisis

LELYSTAD - De opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld tot november volgend jaar. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Door de coronacrisis is het niet nodig dat de luchthaven, die vakantieverkeer van Schiphol moet gaan overnemen, nog dit jaar opengaat.

Lelystad Airport - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De directeur van Lelystad Airport, Hanne Buis, wil dat er zo snel mogelijk een politiek besluit komt over de opening van de luchthaven in Flevoland. "Daarmee wordt perspectief aan de luchtvaart en aan de regio gegeven. Lelystad Airport is begonnen met de aanvraag van de benodigde vergunning."

"Er is in de afgelopen jaren keihard gewerkt om de luchthaven gereed te krijgen voor openstelling", zegt Buis. "Dat is gelukt, mede dankzij de goede samenwerking met alle partners in de regio. De coronacrisis en de grote economische onzekerheid zijn natuurlijk voor veel mensen de grootste zorg. Het is van het grootste belang dat de politieke besluitvorming in de Tweede Kamer nu zo snel mogelijk wordt afgerond."

Eind vorig jaar werd bekend dat Lelystad Airport een natuurvergunning nodig heeft, voordat het vliegveld in gebruik genomen kan worden voor vakantievliegverkeer.

Lees ook