Ga naar Content

Kunstencentrum FluXus lanceert online platform: "We willen blijven inspireren"

ZAANSTAD - De voorstelling Zaanse Zeikerds is verschoven en de lessen worden op afstand gegeven, maar dat betekent niet dat centrum voor de kunsten FluXus stilstaat. Afgelopen periode zijn ze druk geweest met de oprichting van een online platform. Majanka Fröhlich van FluXus zegt: “We hadden FluXus Toont al bedacht, maar er was geen noodzaak om het te doen.” Nu is die noodzaak er wel. 

Foto: Google Streetview

De naam is veranderd, maar vanaf volgende week is voor iedereen FluXus Thuis toegankelijk. Fröhlich: “We willen blijven inspireren.” Dit Zaanse platform voegt allerlei kunsten samen en laat de verschillende creatieve mogelijkheden zien. Fröhlich: “Sommige mensen hebben juist nu meer tijd om dingen uit te proberen.”

FluXus Thuis is voor iedereen

De netwerk docenten van FluXus zijn zelf verantwoordelijk voor hun leerlingen en verzinnen in deze tijd dan ook verschillende dingen om toch les te kunnen blijven geven. Van een online koorles met meer dan vijfentwintig leerlingen tot online trompetlessen, de docenten en leerlingen blijven graag bezig. Fröhlich: “Amateurverenigingen staan momenteel stil, maar die mogen wel leuke ideeën voor het platform aanleveren. Het is voor iedereen die het leuk vindt.”

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier