Ga naar Content

Ajax maakt formeel een einde aan het contract met Abdelhak Nouri

AMSTERDAM - Ajax heeft het contract met Abdelhak Nouri formeel opgezegd. Voetbalclubs moeten volgens de CAO voor 1 april aan spelers met een aflopend contract laten weten of ze op een nieuwe verbintenis kunnen rekenen of niet. Ajax is met de familie van Nouri in gesprek om tot een passende regeling te komen.

Foto: RTVA/Barry Pirovano

Het Ajax-talent kreeg in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand. Daardoor liep hij zwaar hersenletsel op. Ajax gaf een jaar later toe dat de medische hulp was tekortgeschoten en dat de club daarvoor de aansprakelijkheid op zich neemt. Partijen praten sindsdien over de financiële afhandeling, maar een akkoord is nog altijd niet bereikt.

De inmiddels 22-jarige Nouri wordt volgens De Telegraaf in een speciale woning, vlak bij zijn ouderlijke huis, verzorgd door zijn familie. Volgens zijn broer is hij zich bewust van zijn omgeving, maar is hij wel aan bed gebonden.

Behalve het contract van Nouri heeft Ajax ook de contracten van Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en diverse  jeugdspelers opgezegd. Doet de club dat niet dan worden de verbintenissen automatisch verlengd tegen dezelfde voorwaarden. In een later stadium kunnen sommige spelers altijd nog overeenstemming bereiken over een nieuw contract. Babel is voor een half jaar gehuurd van Galatasaray. Bij de Turkse club staat de aanvaller nog tot medio 2022 onder contract.

Lees ook