Ga naar Content

Zorgen bij voedselbank Haarlem voorbij: "Het idiote hamstergedrag is voorbij"

HAARLEM -De voedselbank Haarlem draait op volle toeren en de grote zorgen om tekort aan voedsel door het massale hamsteren van de afgelopen weken, zijn voorbij. Bedrijfsleider Anga Veldhuizen kan weer opgelucht ademhalen. "We zien een positieve kentering. Het idiote hamstergedrag is voorbij en dat is heel fijn."

Versproducten voor voedselbank Haarlem - Foto: NH

Twee weken geleden vreesde ze nog voor de aanvoer van voedsel met de lege schappen in de supermarkt door het hamstergedrag. Maar gelukkig is daar op tijd een einde aan gekomen en heeft het de voedselbank niet in de problemen gebracht. "We krijgen restpartijen en brood van de supermarkten. En gelukkig hebben we veel particuliere donaties gekregen variërend van tien tot tweehonderd euro." 

De voedselvoorraad is op dit moment voldoende en dat is mede te danken aan de goede organisatie van de mensen die bij de voedselbank werken. 

Dinsdag uitdeeldag

Vandaag worden de pakketten weer uitgedeeld en die zijn goed gevuld. "We hebben ook veel versproducten die we van de horeca en scholen hebben gekregen, bewaard in de koeling. Dus daar hebben we nu ook weer profijt van", vertelt Anga. 

Voorlopig lijken zich er geen grote problemen aan te dienen en kunnen de mensen die afhankelijk zijn van de Haarlemse voedselbank, rekenen op een genoeg eten. Anga Veldhuizen is blij dat ze alle mensen weer kan helpen: "We zijn vol goede moed om dit de komende tijd zo door te zetten. "

Lees ook