Ga naar Content

Draaiorgelspeler weggestuurd bij seniorencomplex in IJmuiden

IJMUIDEN - Handhavers van de gemeente Velsen hebben een draaiorgelspeler weggestuurd die voor een seniorencomplex in IJmuiden-Zeewijk stond te spelen. Het optreden van de handhavers leidde tot woedende reacties op Facebook.

Foto:

De draaiorgelspeler ging op verzoek van Stichting Welzijn Velsen langs allerlei instellingen om daar voor de deur te spelen. Nadat de man zijn draaiorgel op een bushalte voor het seniorencomplex had gezet, greep de handhaving in. 

Een video op Facebook van dit incident leidde tot woedende reacties. Veel mensen vinden de actie vooral 'bekrompen' en 'belachelijk'.

"Onze handhavers hadden hier coulant in moeten zijn"

Gemeente Velsen op facebook

De gemeente Velsen heeft inmiddels gereageerd op het voorval van vanmiddag: "Het filmpje wekt het beeld dat wij de orgelman wilden wegsturen. Dat is niet het beeld dat wij willen wekken. Dat vinden wij erg vervelend."

De orgelspeler werd volgens woordvoerder aangesproken omdat zijn orgel op de bushalte stond. Toch steekt de gemeente ook de hand in eigen boezem. "Onze handhavers hadden hier coulant in moeten zijn."

Muzikaal optreden mag terugkeren

Een boete heeft de orgelspeler dan ook niet gekrege. De gemeente gaat verder in gesprek met Stichting Welzijn Velsen. "Wat ons betreft mag dit muzikale optreden, geïnitieerd door Stichting Welzijn Velsen, zeker terugkeren", sluit de gemeente het bericht af. 

Het bericht van de gemeente Velsen is goed ontvangen. "De gemeente heeft de zaak inmiddels netjes opgepakt", laat de maker van het filmpje aan NH nieuws weten.

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn

Lees ook