West-Friesland

Politie op pad met anti-spuugmaskers na incident in Hoorn

30 maart 2020, 16.41 uur · Aangepast 30 maart 2020, 17.04 uur · Door Redactie

Whatsapp

HOORN - De politie in Hoorn gaat voortaan op pad met anti-spuugmaskers. Aanleiding is een incident waarbij meerdere agenten waren bespuugd door een man die beweerde besmet te zijn met het coronavirus.

Politie

Toen de 21-jarige man werd aangehouden spuugde hij naar de agenten. Omdat hij niet getest is, is niet duidelijk of hij ook echt coronapatiënt is. In Hoorn is de maat vol en worden, net als in Amsterdam, anti-spuugmaskers ingezet. Deze kunnen direct over het hoofd van een verdachte worden geplaatst. Zo blijft ademhalen oogcontact mogelijk, maar wordt spugen voorkomen."

Quote

"Het maakt duidelijk dat we dringend extra bescherming nodig hebben"

teamchef politie hoorn

Volgens de teamchef in Hoorn heeft het incident flinke impact. "Hoewel onze collega’s nuchter reageerden, hakt dit incident er behoorlijk in, zowel binnen het team als in hun privé-situatie. Deze collega’s zijn op dit moment gewoon aan het werk, maar dit incident maakte goed duidelijk dat wij dringend extra bescherming nodig hebben. Vandaag zijn dan ook alle anti-spuugmaskers afgeleverd in onze noodhulp- en overige voertuigen in onze eenheid Noord-Holland." 

Aangifte zware mishandeling

De vier agenten hebben aangifte gedaan van zware mishandeling. De 21-jarige spuger zit nog steeds vast en verschijnt morgen voor de rechter-commissaris. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp