Ga naar Content
Amstelland

Docenten Michiel de Ruyterschool: "Lieve kinderen wij missen jullie"

30 maart 2020, 13.24 uur · Aangepast 30 maart 2020, 15.32 uur
Door: Edgard Capriles · Foto: Michiel de Ruyterschool

AMSTELVEEN - "Lieve kinderen wij missen jullie." De docenten van de Michiel de Ruyterschool laten met grote letters op de ramen hun leerlingen weten dat ze elke dag nog aan hen denken.

Het is een idee van docente Wietske Tijssen die het weer heeft overgenomen van haar nichtje, die lerares is op een school in Lelystad. Wietske vertelt dat ze van sommige leerlingen al leuke reacties heeft gekregen: "Ik zat toevallig net een leerling aan de telefoon te helpen met een som en die zei, ik zag vanochtend die letters hangen! Dat was echt zo leuk om te horen," vertelt Wietske.

De scholieren beginnen de school en hun docenten ook wel een beetje te missen, zegt Wietske: "Ze komen vaak nog even naar het schoolplein om door het raam heen te kijken. Of ze brengen taart voor de docenten mee."

"We missen de kinderen heel erg," vervolgt ze: "Het is heel vervreemdend hoor, in de school rond te lopen zonder de kinderen, heel gek!"

Wietske zelf probeert nog regelmatig naar school te gaan om in ieder geval het dagelijkse ritme vast te houden maar wennen doet het nooit: "Ik wil eigenlijk niet aan deze situatie wennen, ik wil dat het zo snel mogelijk weer verandert!"

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier