Ga naar Content

Haarlemse illustrator Eric Coolen deelt gratis kleurplaten uit: "Dan wordt het thuisblijven leuker"

HAARLEM - Loutje die in de elleboog niest, de Haarlemse Kenau die ten strijde gaat tegen het coronavirus. Illustrator Eric Coolen schudt de ene na de andere tekening uit de mouw, die via zijn website gratis gedownload kunnen worden. Om corona-verveling tegen te gaan, kunnen deze zogenaamde 'binnenblijf-kleurplaten' ingekleurd worden. En er wordt per maand een winnaar gekozen. 

Foto:

"Tijdens deze crisisperiode leek het mij wel leuk om het thuis blijven iets leuker te kunnen maken", zegt Coolen. "En als kind was ik gek op kleuren, dus dat was de overweging."

In de collectie zitten uiteraard kleurplaten uit Haarlem, maar sinds kort zijn er ook taferelen uit heel Noord-Holland, zoals IJmuiden, Santpoort, Wijk aan Zee, Zandvoort en Alkmaar. 

"Ze heeft niet alleen gekleurd, maar ook met glitters gewerkt. Prachtig."

Eric coolen, illustrator

"We roepen mensen op om hun mooiste kleurplaat in te zenden en mijn vrouw en ik kiezen dan de mooiste uit. Kijk, deze kleurplaat vande Haarlemse Anouk is de winnaar van deze maand. Ze heeft niet alleen gekleurd maar ook met glitters gewerkt. Prachtig."

Foto: De tekening van winnaar Anouk

Tot slot heeft Coolen voor iedereen nog een belangrijke boodschap. "Onthoud tijdens deze periode: blijf zoveel mogelijk binnen. En als je naar buiten gaat houdt dan anderhalve meter afstand. Hamster niet tijdens het boodschappen. Samen strijden we tegen het coronavirus."

Zelf ook aan de slag? De kleurplaten zijn hier te vinden.

Corona in Haarlem

📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn