Ga naar Content

Astrid uit Schagen maakt 'social-distancing'- truien voor het goede doel

SCHAGEN - Astrid Straathof uit Schagen is een initiatief gestart om geld op te halen voor kinderen die geen of weinig speelgoed hebben. Ze heeft zelf truien ontworpen met teksten erop om bewustzijn te creeëren: "#AFSTAND"

Foto: Astrid Straathof

"Het zijn hele lekkere truien!" vertelt Astrid aan de telefoon. Vorige week schoot haar een idee te binnen: ze is truien gaan ontwerpen en verkopen om geld op te halen voor kinderen die het minder hebben. Van de opbrengst maakt Astrid goed gevulde speelgoedpakketten. De gemeente gaat helpen met het vinden van de juiste adressen. 

Astrid plaatste de actie in de Facebookgroep "Je bent Schagernees als" en kreeg meteen veel reacties. In deze groep is Astrid dan ook geen onbekende: "Ik wil iets doen voor mensen die het minder hebben dan wij en bedenk vaker acties om mensen te helpen." 

De teksten op de truien had Astrid ergens anders al gezien, maar die truien waren lastig te bestellen en moesten vanuit Amerika komen. Hier heeft ze haar eigen draai aan gegeven en kwam op de teksten "I ♥ afstand", "#AFSTAND" en "I ♥ social distancing". 

Foto: Astrid Straathof

Normaal gesproken zet Astrid glittertattoo's bij kinderen op evementen en in het winkelcentrum, maar dat werk is stil komen te vallen door de coronacrisis. Door dit werk wist Astrid meteen wie ze moest bellen: "Door mijn werk heb ik veel contacten opgebouwd. Ik heb Sharon van het bedrijf Quintz opgebeld, ik weet dat zij bedrukkingen doet. Zij zei meteen dat ze belangeloos meedeed om de kosten zo laag mogelijk te houden." 

Speelgoedpakketten 

Astrid heeft al twee speelgoedpakketten kunnen samenstellen door een donatie die zij heeft ontvangen. Ze is gister zelf naar de speelgoedwinkel geweest en heeft goed ingeslagen: "Ik heb een bestuurbare auto gekocht, een kralenset, een pop, klei, puzzels een springtouw, domino, noem maar op." 

Op dit moment zijn er al 20 truien verkocht, binnenkort kan Astrid dus nog meer speelgoedpakketten maken. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier