Ga naar Content
Schiphol

Spotters genieten van laatste landing KLM-Boeing 747 op Schiphol

29 maart 2020, 20.43 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Tientallen spotters kwamen ondanks een samenscholingsverbod toch kijken naar de laatste landing van de iconische KLM Boeing 747.  

De Boeing 747 zou oorspronkelijk in 2021 na precies vijftig jaar dienst helemaal zijn uitgefaseerd. Door de coronacrisis wordt nu eerder afscheid genomen van het viermotorige vliegtuig. Vliegtuigspotters verzamelden zich vlakbij de kaagbaan en keken vol nostalgie en weemoed uit naar de laatste vlucht van het luchtvaarticoon. 

Boeing747enthousiasme - NH Nieuws

Uiteindelijk landde het vliegtuig op de centerbaan, maar dat hinderde niet: 'The Queen of the Skies' bleek goed te zien voor de enthousiaste spotters. De marrechaussee reed een paar keer langs, maar hoefde op een enkele waarschuwing na niet in actie te komen. De spotters hielden zich aan de regels en er werd in de buitenlucht een afstand bewaard van 1,5 meter. Hoewel sommige wel degelijk in groepjes in auto's zaten.

 

 

Boeing747samenschool - NH Nieuws

De vluchten van de 747 worden overgenomen door de zuinigere Boeing 777 en 787 dreamliner. In totaal heeft de KLM 46 van de roemruchte 747's in gebruik gehad.