Ga naar Content

Noord-Holland krijgt meer ic-bedden in ziekenhuizen

AMSTERDAM - Een groep ziekenhuizen in onze provincie, maar ook in Flevoland, gaat samen het aantal intensivecarebedden uitbreiden. Dat laat een woordvoerder van het Amsterdam UMC weten. 

Foto: Adobe Stock

"Het begint nu behoorlijk vol te lopen", laat de woordvoeder weten. "Op dit moment worden in een groep samenwerkende ziekenhuizen in totaal 130 ic-bedden door coronapatiënten bezet gehouden."

Hoeveel bedden erbij komen is nog niet duidelijk. Wel worden de komende dagen zorgmedewerkers bijgeschoold en getraind die nodig zijn bij het extra aantal ic-bedden. "Het betreft onder meer verpleegkundigen die nu niet op de ic werken en medisch specialisten in opleiding."

Om voldoende capaciteit voor coronapatiënten vrij te maken, stellen de ziekenhuizen de niet-spoedeisende zorg voorlopig uit. Medische behandelingen waarvoor onmiddellijke behandeling wel noodzakelijk is, zoals acute traumachirurgie, beroertes of hartinfarcten, gaan gewoon door.

Nog meer bedden 

Ook op andere plekken worden extra bedden geregeld voor coronapatiënten. Alleen gaat dit om patiënten die uit het ziekenhuis komen en nog niet naar huis kunnen en patiënten die niet meer thuis kunnen blijven, maar niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen. Een aantal zorgorganisaties in Noord-Holland, die in de verpleging, verzorging en thuiszorg zitten, regelen deze speciale afdelingen voor coronapatiënten. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier