Ga naar Content

Stengs vermaakt zich met trainingsschema's, tafeltennis en Pokemon

AMSTERDAM - Ook voor Calvin Stengs is het een bijzondere tijd. De AZ'er beleefde met zijn club een goed seizoen en stond samen met Ajax bovenaan de eredvisie, toen de competitie werd onderbroken als gevolg van het coronavirus. Ondanks dat de verveling toe begint te slaan, gaat het nog altijd goed met hem. 

Foto: Pro Shots/Kay Int Veen

Stengs is veel bezig met zijn PlayStation en bovendien heeft hij een tafeltennistafel in zijn kamer neergezet. Daarnaast is hij veel voor zichzelf aan het trainen. "AZ heeft ons een trainingsschema meegegeven", vertelt hij op het YouTube-account van zijn club. "We moeten iedere dag wat anders doen. We hebben een aantal spullen meegekregen voor op het balkon. Gewichten en dat soort dingen. Ik kan genoeg doen."

Naast het feit dat de voetballer een stuk minder in beweging is dan normaal, heeft hij ook geringer contact met zijn teamgenoten dan dat gewoonlijk het geval is. "We Facetimen wel met een paar jongens en dat soort dingen. Ik heb Myron Boadu wel gezien, we gingen samen buiten trainen. Verder is het contact wel minder. Voor de veiligheid is het beter, maar het is wel balen dat het allemaal niet doorgaat."

Koken

Toch zijn er ook positieve dingen uit het geheel te halen. Zo kookt de AZ'er meer dan normaal. "Eerst maakte de kok bij AZ altijd wat eten en dan kon ik het meenemen. Dat was wel fijn. Nu moet ik het zelf doen en app ik hem wel eens hoe ik dit of dat moet maken. Op zich is het wel leuk, omdat je er nu de tijd voor hebt. Ik vind het best leuk om te doen. Ik begin me onderhand wel te vervelen, want je doet iedere dag hetzelfde."

Foto: Pro Shots / Dennis Wielders

Stengs, die zich ook vermaakt met het spel Pokemon op de Nintendo Switch, weet een speler uit de AZ-selectie op te noemen met wie hij niet een hele week in quarantaine zou kunnen zitten. "Ik denk Kenzo Goudmijn", lacht de aanvaller. "Hij is af en toe strontvervelend. Hij kan je ook op een bepaalde manier aankijken dat hij de zenuwen bij je opwekt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.