Ga naar Content

Zware tijden vanwege corona voor zorgboerderij 'De Eilandstal'

BROEK IN WATERLAND - Op het erf van zorgboerderij 'De Eilandstal' is het rustig. Eigenaar Piet Ebbelaar moet het grotendeels alleen doen. Van het voeren van de dieren tot de stallen schoonhouden. Door het coronavirus moeten zijn medewerkers thuisblijven. "Ze vervelen zich."

200327_ZORGBOER - NH Nieuws

"We hebben elke dag tien tot vijftien medewerkers", vertelt Piet Ebbelaar in het zonnetje op zijn zorgboerderij aan de rand van Broek in Waterland. "Ze helpen mij mee met allerlei klussen."

Eén van de medewerkers is Sandra Ruijs. De Amsterdamse werkt drie dagen in de week op de zorgboerderij van Ebbelaar. Ze is een ex-drugsverslaagde en alweer bijna twintig jaar clean. Nu door de uitbraak van het coronavirus moet ze verplicht thuis blijven. "Ik vind het verschrikkelijk saai, ik zit maar binnen. Ik mis de paarden. Het is waardeloos."

"Ik mis de paarden, het is waardeloos"

Sandra ruijs, MEDEWERKER DE EILANDSTAL

Juist het werken op de zorgboerderij zorgt voor afleiding en geeft veel voldoening. Nu ze thuis zit verveelt ze zich dood. "Als ik de hele dag niks doe, dan heb ik misschien een terugval. Dat ik dan een lijntje coke snuif, maar dat wil ik helemaal niet."

Piet Ebbelaar maakt zich dan ook een beetje zorgen om zijn cliënten. Via de telefoon houdt hij nog wel contact met ze. "Ik hoop dat ze genoeg afstand houden van andere mensen, want het is wel een kwetsbare groep."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier