Ga naar Content

Mendelcollege en basketbalvereniging Triple Threat gaan samen voor topsport

HAARLEM - Het Mendelcollege en basketbalvereniging Triple Threat gaan elkaar ondersteunen om Haarlem weer op de kaart te zetten als basketbalstad met een heuse topsporttalentschool. 

Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

Het Mendelcollege en Triple Threat gaan drie jaar met elkaar samenwerken. De school voor voortgezet onderwijs is in de running om de dertigste Topsporttalentschool van Nederland te worden. Daarvoor moeten er op de school minstens 35 leerlingen zitten die een topsportstatus hebben.

Door de samenwerking met basketbalvereniging Triple Threat trekt het Mendelcollege ongeveer 15 jonge talentvolle basketballers aan, die door hun topsportstatus vrijstelling van lesuren kunnen krijgen. 

 

 

Ondertekeningen van het convenant - Foto: Mendelcollege

Gymzaal

Basketbalcoaches Sebastiaan Bauer en Dominique Schemmekes van Triple Threat staan te trappelen om de sport weer in Haarlem naar een professioneel niveau te brengen: "Wij willen met onze talenten meer gaan trainen, ook overdag." 's Ochtends is hiervoor ruimte in de naastgelegen Provinciehal van de SRO, en 's middags na 16.00 uur kunnen de jeugdige basketbaltalenten trainen in de gymzaal van de school. 

Rector-bestuurder Jan-Matthijs Heinemeijer van het Mendelcollege heeft daarover ook uitvoerig contact met de gemeente. "Haarlem als sportstad verdient een Topsporttalentschool, zoals elke grote stad in Nederland die sport hoog in het vaandel heeft staan." Hij hoopt ook al snel dergelijke samenwerkingen tot stand te brengen met sporttakken als judo, voetbal, turnen, schaatsen en honk- en softbal. De school staat naast sportparken en de IJsbaan Haarlem.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem