Ga naar Content

Zorgmedewerker Iris zoekt ander huis uit angst om partner te besmetten

WIERINGERWAARD - Iris Brinkman woont in Wieringerwaard met haar Alkmaarse vriend Auke Visser. Omdat Iris door haar werk bij een huisartsenpraktijk meer risico loopt op besmetting met het coronavirus, loopt ook haar vriend Auke gevaar. Een besmetting zou voor hem zelfs desastreuze gevolgen kunnen hebben. 

Foto:
"Mijn vriend heeft een ziekte waardoor hij geen antistoffen aanmaakt. Als hij verkouden wordt, dan wordt hij meteen heel erg ziek", vertelt Iris. 

Volgens Iris is de kans groot dat hij dan op de IC terecht komt: "Hij heeft al vaak luchtwegklachten, dus hij zal er extra last van krijgen en hij zal beademd moeten worden. We zijn behoorlijk bang, we slapen er slecht van. Ik weet gewoon zeker dat er een moment komt waarop ik het ook krijg."

Oproep via Facebook

Samenwonen kan dus niet langer en daarom doet Iris een oproep via Facebook: "Wanted!! Lieve mensen, ik vroeg mij af of er iemand is die een woonruimte (Regio Noord Holland) beschikbaar heeft waar ik komende tijd (voor eeuwige dankbaarheid en een kleine bijdrage) zou mogen slapen/wonen", schrijft ze. 

Tekst gaat verder onder de video

260320_ZORGMEDEWERKER POGING2 - NH Nieuws

Traantje wegpinken

De reacties stromen binnen en binnen de kortste keren heeft Iris een appartement in Zaandam tot haar beschikking. Iris: "We zijn overladen met reacties, ik vond het overweldigend. Ik had nooit verwacht dat het zoveel los zou maken. Wat een opluchting, ik moest echt wel een traantje wegpinken toen ik het hoorde."

Tot alles weer veilig is, wonen Iris en Auke gescheiden.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier