IJmond

NL
V

OR Tata Steel woedend over doorgaan bezuinigingen tijdens coronacrisis

26 maart 2020, 14.51 uur · Aangepast 26 maart 2020, 17.19 uur · Door Fred Segaar

IJMUIDEN - De ondernemingsraad van Tata Steel is woedend over de mededeling van topman Henrik Adam dat de bezuinigingen ondanks de coronacrisis doorgaan. "Het geeft geen pas dit op dit moment te doen", zegt Frits van Wieringen, voorzitter van de ondernemingsraad.

ANP

In Europa zouden 1.275 banen verdwijnen bij de staalfabriek. De vestiging in IJmuiden zou er duizend voor zijn rekening moeten nemen.

Adam heeft gister in een brief aan de medezeggenschapsorganen laten weten dat het proces dat gaat leiden tot minder banen onverminderd doorgaat. 

Quote

"We moeten de impact van de coronacrisis op onze transformatie tot een minimum beperken"

Tata steel-topman Europa Henrik Adam

Adam in de brief: "We moeten de impact van  de coronacrisis  op onze transformatie tot een minimum beperken. Het maakt ons robuuster in tijden van crisis en duurzamer op de lange termijn. We moeten onze focus houden op onze transformatie, zij het onder zwaardere omstandigheden dan aanvankelijk gedacht." 

NH Nieuws / Fred Segaar

De ondernemingsraad en de vakbond FNV voeren al langer actie tegen het transformatieplan. Dat die tijdens de coronacrisis nog een worden bekrachtigd, is volgens Van Wieringen 'onredelijk' en is bij het personeel dan ook slecht gevallen. 

"Er wordt al zoveel gevraagd van de mensen. Door het coronavirus werken we al met veel minder mensen. Maar die houden het wel allemaal draaiende. En dan dit... Bovendien houdt meneer Adam er totaal geen rekening mee dat wij op dit moment niet in staat zijn met onze achterban te overleggen."

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn