Haarlemmermeer

NL
V

Aalsmeer Flower Festival gaat niet door: "We willen het risico niet lopen"

26 maart 2020, 20.24 uur · Aangepast 26 maart 2020, 20.37 uur
Door Edgard Capriles & Jasper Leegwater · Foto: Aalsmeer Flower Festival

AALSMEER -  Het Aalsmeer Flower Festival dat van 19 tot en met 24 juni zou worden gehouden gaat niet door. De organisatie is bang dat ze straks voor niks kosten maken als de coronamaatregelen na 6 juni toch worden verlengd. 

"Het is allemaal zo onzeker geworden, dat we het ons niet kunnen veroorloven om het door te laten gaan. Dat risico willen we niet lopen", zegt Constantijn Hoffscholte van het Aalsmeer Flower Festival: "We stonden op het punt contracten te sluiten met artiesten en aanbieders van workshops."

Domper

Toch is het een flinke domper voor de medewerkers die hier veel tijd en energie in hebben gestoken om van het evenement voor de zevende keer een succes te maken. 

Dit jaar zou het bloemenfestival niet twee maar liefst zes dagen duren. "D'r gaat hier veel werk in zitten en dan is het zonde om na twee dagen al je bloemen weer weg te gooien", vertelt Constantijn.

Schrale troost: volgend jaar hoeft er niks meer voorbereid te worden, want alle draaiboeken liggen al klaar. En het thema volgend jaar blijft ook hetzelfde: Flowers & Fashion.

NH Nieuws sprak vanmiddag met coördinator Constantijn Hoffscholte:

Coordinator Constantijn: "Het is zonde dat het niet doorgaat" - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier