Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Sportschool lapt coronamaatregelen aan laars: 30.000 euro dwangsom

25 maart 2020, 17.47 uur · Aangepast 26 maart 2020, 02.35 uur · Door Redactie

AMSTELVEEN - De eigenaar en de uitbater van sportschool Get Fit With Us aan de Noorddammerweg hebben enkele tienduizenden euro's aan dwangsom gekregen voor het openblijven tijdens de coronacrisis. Het is de eerste Amstelveense onderneming die dat overkomt.

NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

Daar komt nog bij dat de sportstudio helemaal niet open mocht omdat de gemeente geen vestigingsvergunning had afgegeven op dat adres. De gemeente dreigde de eigenaar en de uitbater daarom al eerder met een dwangsom.

Dat is nu in een stroomversnelling gekomen omdat de gemeente getipt werd dat de sportschool ook tijdens de noodverordening gewoon openbleef, terwijl alle sport- en fitnessscholen tot 6 april van dit jaar dicht moeten blijven.

“Dit is de eerste onderneming die wij een boete opleggen omdat zij zich niet houdt aan de verplichte coronamaatregelen”, zegt wethouder Herbert Raat. “De gezondheidssituatie van onze inwoners staat voorop. Het kan niet zo zijn dat hier een loopje mee genomen wordt".

De dwangsom was eerst 15.000 euro maar is dus verdubbeld. 

Reactie

De 22-jarige personal trainer Dirk Kempen reageert bij mediapartner RTV Amstelveen licht overdonderd: "Samen met de gemeente waren op zoek naar een nieuw pand.”

Over de activiteiten tijdens de coronamaatregelen is Kempen duidelijk: "Ik ben inderdaad binnen geweest om zelf te trainen. En ook een keertje met mijn moeder en een vriend. Maar dat waren dus geen commerciële activiteiten. Waarschijnlijk hebben buren dat gezien en doorgegeven aan de gemeente."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier