Ga naar Content

Voedselbank Naarden en Bussum sluit: vrijwilligers behoren tot coronarisicogroep

BUSSUM - Het coronavirus eist zijn tol bij de Voedselbank van Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent. De voedselbank heeft besloten haar winkel per vandaag te sluiten. De reden: de meeste vrijwilligers behoren tot de coronarisicogroep.

Foto: Adobe Stock

De voedselbank zegt de beslissing te hebben genomen 'na intensief beraad en met pijn in het hart'. De verspreiding van het coronavirus maakte het werk van de Gooise voedselbank de laatste tijd al lastiger. "Een groot deel van de vrijwilligers en klanten behoort tot de door het RIVM bepaalde risicogroep. Daarbij komt dat er grote logistieke problemen zijn om het beschikbare voedsel bij de voedselbankwinkel te krijgen."

De voedselbank geef aan dat het van het grootste belang is dat de verspreiding van het coronavirus wordt afgeremd. 

Cadeaubonnen

De sluiting betekent dat de ongeveer honderd klanten van de voedselbank voorlopig niet meer terecht kunnen voor een voedselpakket. De klanten krijgen nu cadeaubonnen zodat ze zelf bij een supermarkt hun boodschappen kunnen doen.

Afgelopen week gaf een andere Gooise voedselbank al aan het ook moeilijk te hebben. Daar waren vooral zorgen over de toelevering van voedsel. De voedselbank is nog wel gewoon open.

Lees ook

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651