Haarlemmermeer

Flatbewoners campus Uilenstede feesten ondanks strenge maatregelen

24 maart 2020, 20.09 uur · Aangepast 25 maart 2020, 18.22 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTELVEEN - De politie in Amstelveen heeft bewoners van enkele flats op de campus Uilenstede gewaarschuwd direct te stoppen met feestjes. Ze moeten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. 

De politie begrijpt niet dat het organiseren van feestjes en bijeenkomsten doorgaat.

Zelfs als agenten en medewerkers van Handhaving langskomen om een dringend beroep te doen op gezond verstand worden ze uitgedaagd en gaat het feestje gewoon door, valt te lezen op Facebook.

De politie laat het vooralsnog bij een waarschuwing, maar suggereert 'naming and shaming' door het noemen van de flats waar de bewoners de veiligheidsinstructies aan hun laars lappen.

In een reactie op het bericht van de politie laat één van de flatbewoonsters weten: "Wij wonen met 14 mensen op onze eenheid en hebben een feest op ons balkon gegeven, alleen voor onze eenheid en volgens de voorschriften van het RIVM."

Volgens de bewoonster is het feest afgelast vanwege geluidsoverlast.

Politiewoordvoerder Ruben Sprong heeft aan mediapartner NOS laten weten dat de politie ten onrechte suggereerde dat de bewoners van Uilenstede met teveel mensen op het balkon stonden te feesten.  Op Uilenstede wonen studenten met veertien mensen op één eenheid, daarom stonden er op sommige balkons meer dan tien studenten. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp