Ga naar Content

Matthijs Büchli traint komende tijd zonder doel

APELDOORN - Baanwielrenner Matthijs Büchli zit net als vele sporters door het coronavirus thuis. Het IOC maakte dinsdag bekend dat de Olympische Spelen worden uitgesteld. 

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Door het besluit zit de Haarlemmer met een aantal vragen. "Het IOC zal eerst de nieuwe datum van de Spelen bekend moeten maken. Dan kan je opnieuw een route uitstippelen op weg naar Tokio. Daarna is het wachten totdat de faciliteiten weer opengaan, zoals de baan, het krachthonk en Papendal. Er zal meer duidelijkheid moeten komen, voordat je überhaupt verder kan denken."

"Je weet niet waarvoor je traint"

BAANWIELRENNER MATTHIJS BÜCHLI

Onzekerheid

"Je weet op dit moment niet waarvoor je traint", vervolgt Büchli. "Je kan ook niet normaal trainen. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik heb tot en met vandaag gewoon getraind alsof de Spelen zouden doorgaan. Het belangrijkste voor mij is waar we trainen. Een sprinttraining moet op de baan, omdat je op een fiets zit zonder remmen."

Büchli is niet van mening dat het IOC eerder een beslissing had moeten maken. "Ik denk dat ze nog steeds geen goede beslissing over een datum kunnen nemen. Het is wel goed dat ze het hebben uitgesteld. Ik denk dat ze nog geen zicht hebben op wanneer ze het wel kunnnen houden. Het is gewoon overmacht. Ze kunnen niks anders doen, het is gewoon jammer."

Olympische Spelen

De baanwielrenner verwacht mee te mogen doen aan de Spelen in Tokio. "Ik moet nu wachten op de uitslag van een overleg van de KNWU over een vierde man in Tokio. Het zag er wel goed uit. Er zijn voorlopig geen wedstrijden, dus qua medaille-kansen verandert er niet zoveel denk ik. We gaan het zien."