Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Gooise burgemeesters tevreden over hoe coronamaatregelen worden nageleefd

24 maart 2020, 18.24 uur · Aangepast 25 maart 2020, 09.14 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het was druk op de Gooise heide en er stonden flinke rijen met mensen voor de afvalscheidingsstations, maar toch zijn de Gooise burgemeesters over het algemeen tevreden over hoe de coronamaatregelen worden opgevolgd. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum namens de regio. 

NH Nieuws/Adobe Stock

Broertjes zag de drukte afgelopen weekend ook, maar stelt dat het besef steeds meer komt dat de regels om onder meer anderhalve meter afstand te houden echt nageleefd moeten worden. "We hebben zelf al veel de aandacht voor de maatregelen gevraagd. Vooral na het NL-Alert van afgelopen zondag, merk je dat mensen zich er bewuster van worden", aldus Broertjes.

Burgemeester Broertjes legt uit wat er allemaal staat te gebeuren nu:

Pieter Broertjes over nieuwe maatregelen - Joost Lammers / NH Nieuws

Door de rest van Nederland worden de regels nog niet altijd netjes nageleefd. Dat zorgde er mede voor dat er vanaf nu strenger gehandhaafd gaat worden en er flinke boetes uitgedeeld kunnen worden. Volgens Broertjes hoeft het in 't Gooi voorlopig nog niet zover te komen. "We gaan vanzelfsprekend alles in de gaten houden, dus er zullen meer boa's op straat gaan lopen. Maar het is echt niet zo dat we meteen heel streng gaan bekeuren. We gaan eerst het gesprek aan."

Geen afsluitingen

Broertjes zegt verder toe dat mensen niet hoeven te vrezen dat er veel dingen verder worden afgesloten.

De gemeente Gooise Meren maakte vandaag wel bekend openbare sportparken te gaan afsluiten. Dat gebeurt om te voorkomen dat jongeren er samen gaan hangen. Dat gebeurt nog veel, zo bleek vandaag uit een rondgang van NH Nieuws langs hangplekken. Jongeren blijken de regels nog niet altijd even serieus te nemen.

Jongeren moeten afstand houden in tijden van corona - NH Nieuws

Markten gaan voorlopig gewoon door

Hoewel ook de Gooise gemeenten de strengere coronaregels van het kabinet moeten naleven, wordt niet alles meteen afgelast. Dat betekent vanzelfsprekend wel voor evenementen, maar bijvoorbeeld weer niet voor de verschillende weekmarkten. Die blijven voorlopig gewoon open, hoewel ook daar de oproep geldt om afstand van elkaar te blijven houden. Mogelijk betekent dit wel dat in Weesp op de markt geen kramen meer mogen staan die iets anders dan eten verkopen.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651