Ga naar Content

Gooise zorgmedewerkers met spoed op zoek naar beschermingsmiddelen

BUSSUM - Gooise huisartsen, ziekenhuismedewerkers en ander zorgpersoneel hebben een groot tekort aan mondkapjes, handschoenen en andere beschermingsmiddelen. De GGD Gooi en Vechtstreek doet daarom met spoed een oproep aan iedereen die nog wat heeft liggen thuis.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het tekort aan beschermingsmiddelen is een landelijk probleem, waar zorgverleners in 't Gooi ook erg veel last van hebben. Er is een tekort aan mondkapjes, onderzoekshandschoenen, isolatie overalls, desinfecterende handzeep, vuurwerkbrillen en meer.

De GGD Gooi en Vechtstreek hoopt dat mensen thuis bijvoorbeeld mondkapjes hebben liggen en kunnen helpen. "Heeft u zelf nog zulke spullen liggen of bent u een initiatief gestart waar men dergelijke middelen kan aanbieden? Laat het ons dan weten", roepen de zorgverleners op.  

Mondkapjes

Het is volgens de GGD wel zo dat niet alle materialen per se bruikbaar zijn. Voor mondkapjes gelden veiligheidseisen. Mondkapjes die worden gebruikt door doe-het-zelvers voldoen bijvoorbeeld. "Sommige inwoners maken ook zelf mondkapjes. Hoe goed bedoeld ook, de zelfgemaakte varianten hebben deze veiligheidseisen niet. Deze mondkapjes hoeft u dus niet aan te bieden", zegt de GGD. 

Mensen die thuis beschermingsmiddelen hebben liggen die nuttig kunnen zijn, kunnen zich melden op [email protected].

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook