Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Bussumse kapper na noodgedwongen sluiting: "Het wordt een zware tijd"

24 maart 2020, 13.58 uur · Aangepast 24 maart 2020, 14.09 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Hoe het allemaal gaat lopen weten hij niet, maar dat het een zware tijd wordt is zeker: ook de Bussumse kapper Burak Bican heeft noodgedwongen de deuren van zijn zaak moeten sluiten. "De kapsalon is mijn inkomen, dus ik vind het heel erg moeilijk", zegt Burak tegen NH Nieuws.

Foto:

Burak was een van de vele kappers die lang in onzekerheid zat of de steeds strenger wordende coronamaatregelen ook hem zouden treffen en dat hij zijn zaak moest sluiten. "Als dat gebeurt, gaat het mij heel veel geld kosten", vreesde hij vorige week nog.

Die vrees wordt nu werkelijkheid. De deuren van zijn kapsalon gingen vanmorgen niet meer open en hoe lang het gaat duren weet hij niet. "Het is echt heel vervelend. Ik begrijp wel dat deze maatregelen genomen worden, dat is het probleem ook niet. Maar het raakt mij zeker. De kapsalon brengt mijn brood op de plank. Die inkomsten mis ik."

Helft van de huur

Wel krijgt ook Burak hulp aangeboden. "Ik krijg natuurlijk bijstand, maar mijn vaste lasten lopen door. Gelukkig heeft mijn makelaar bedongen dat ik deze maand maar de helft van mijn huur hoef te betalen. Dat scheelt al enorm. Maar ja, we weten niet hoe lang dit duurt. Als dit nog maanden gaat duren, moet ik nog maar zien hoe het afloopt. Ik wil in ieder geval iedereen die hier mee te maken heeft heel veel sterkte wensen."

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws vorige week bij Burak maakte:

Kapper Burak Bican maakt zich grote zorgen - NH Nieuws

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651